Inilah 10 Dosa Yang Menghambat Rezeki Anda


NAUZUBILLAH.!! Inilah 10 Dosa Yang Menghambat Rezeki Anda, No.10 Mungkin Ramai Yang Buat Tanpa Disedari Atau Salah Sangka | Jika anda merasa rezeki anda seret, cubalah pengenalan diri anda sama ada anda melakukan salah satu atau beberapa dosa besar yang bakal kami kutip satu persatu dari ustaz Yusuf Mansur.

Apa sajakah dosa-dosa besar itu hingga boleh menjadi penghalang turunnya rezeki daripada Allah? Sila indetifikasi diri anda adakah anda pernah lakukan dosa besar yang pernah di huraikan oleh ustadz Yusuf Mansur berikut ini:

1. Syirik (Menyekutukan Allah)
Syirik yaitu dosa besar penghambat rejeki, syirik yakni dosa yg tidak diampuni. Bila ada orang yang meninggal dunia dalam keadaan masih syirik jadi ia bakal ada pada neraka selama-lamanya.

2. Meninggalkan Solat
Solat iaitu harus, meninggalkan solat yakni dosa besar. Baiknya anda selalu melindungi solat anda, seboleh mungkin ditunaikan. Baiknya masa panggilan Allah (azan) bergema cepatlah penuhi panggilannya, jangan ditunda. Tidak boleh juga kan rezekinya ditunda oleh Allah.

3. Durhaka Pada Orang Tua
Syurga ditelapak kaki ibu, durhaka pada ke-2 ibu bapa sama juga menjauhkan diri dari syurga. Sekalian menjauhkan dari rezeki yang halal.

4. Zina
Bagaimanapun jangan pernah melakukan z1n4. Hukuman orang yang berz1n4 begitu berat serta termasuk dari dosa besar.

5. Rezeki Haram
Perolehlah rezeki dengan cara yang halal, dengan usaha yang halal. Rezeki yang diperolehi secara haram boleh memutuskan rezeki halal kerana rezeki haram yakni termasuk dosa besar penghambat rezeki halal.

6. Minum Arak
Minuman keras atau arak iaitu minuman yang memabukkan. Ada banyak hal yang mudarat pada Minuman ini. Jauhilah Arak kerana
Allah.

7. Memutuskan Silaturahim
Memutus silaturahim iaitu perkara yang menghalang rezeki, sebaliknya menyambung silaturahim yakni hal yang mendatangkan rezeki.

8. Menuduh dan Bersaksi Palsu
Hati hati dengan perkataan anda, mulutmu harimaumu. Kadang-kadang mulut sukar untuk dikawal, tetapi cuba berkata yang baik atau diam.

9. Kikis dan Riba
Kikis adalah dosa penghalang rezeki, jauhilah kikir. Sebaliknya dermawan, suka menolong iaitu sikap yang mendatangkan rezeki.

10. Fitnah
Fitnah atau gosip, membicarakan keburukan orang iaitu dosa besar! Awas, fitnah boleh juga dalam acara tv.

Sekian Terima Kasih,Dipersilakan Share Jika Bermanfaat Untuk Anda Semua.

Mohon Subscribe Channel Nasihat Ustaz, Semoga Ada Amalan Kita Untuk Hari Ini, Jom Buat Saham Untuk Akhirat

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post