Amalkan Doa Ini Untuk Menghilangkan Kegelisahan


Amalkan Doa Ini Untuk Menghilangkan Kegelisahan, InsyaAllah Hati Kembali Tenang | Ada sesetengah orang sangat mudah berasa gemuruh, gelisah, hati tidak tenang, seram sejuk dan sebagainya ketika berdepan dengan apa situasi sekalipun. Rasa gelisah ini selalu terjadi apabila kurang keyakinan diri.

Orang seperti ini tergolong di kalangan mereka yang berhati kecil. Pelbagai persoalan yang menular ke kotak fikiran,sehingga merangsang tubuh menjadi lemah, kaku dan resah. Sebaliknya tiada apa yang perlu dirisaukan dan perlukan percaya pada diri.


(Al-A’araaf:171-200) InsyaAllah doa di bawah ini boleh Menghilangkan Kegelisahan Dan Rasa Takut Ketika Tidur Serta Menolak Gangguan Syaitan…

أَعُوْذُ بِكَلِمَاتِ اللهِ التَّامَّاتِ مِنْ غَضَبِهِ وَعِقَابِهِ، وَشَرِّ عِبَادِهِ، وَمِنْ هَمَزَاتِ الشَّيَاطِيْنِ وَأَنْ يَحْضُرُوْنَ
A’uudzu Bi Kalimaatillaahit Taammaati Min Ghadhabihi, Wa ‘Iqoobihi Wa Syarri ‘Ibaadihi, Wa Min Hamazaatisy Syayaathiini Wa An Yahdhuruun

‘’Aku berlindung dengan kalimat-kalimat Allah yang sempurna dari MurkaNya, siksaanNya, dari kejahatan hamba-hambaNya, dari godaan para syaithan dan dari kedatangan mereka kepadaku.’’

InsyaAllah….semoga bermanfaat untuk kita atasi rasa gugup/gelisah…sesungguhnya dengan mengingati Allah akan peroleh ketenagan…Semoga kita tenang sentiasa.

p/s: Tenang hati ni dengar zikrullah.

BACA JUGA : MAKANAN TELAH DIHURUNG SEMUT, ADAKAH SELAMAT DAN BERSIH DIMAKAN?

Mesti ramai tertanya persoalan ni kan. Makanan yang betul2 kita nak makan, baru tinggal tak sampai sejam, dah dihurung semut. Adoi.. Jadi, nak buang ke atau kuis2 semut tu dan terus makan?

Kami cadangkan, lebih baik untuk buang, jika banyak sangat semut yang dah kerumun.

Walaupun tabiat semut memang tidak seperti lalat, namun adakah kita pasti semut tidak merayap di tempat yang kotor sebelum menghurung makanan kita?

Tidak mustahil jika semut tersebut membawa bakteria dan kotoran lain pada kakinya. Sudah tentu, makanan yang telah dihurung oleh semut dalam kuantiti yang banyak harus diragui kebersihannya.

Oleh itu, elakkan menjamah makanan yang dihurung oleh semut dalam jumlah yang banyak .

Gunakan deria LIHAT, HIDU DAN RASA sebelum makan.

Jaga kebersihan. Elakkan keracunan makanan

Sumber: Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan, Kementerian Kesihatan Malaysia

Mohon Subscribe Channel Nasihat Ustaz, Semoga Ada Amalan Kita Untuk Hari Ini, Jom Buat Saham Untuk Akhirat

Post a Comment

0 Comments