Doa Agar Orang Yang Membenci Kita Menjadi Baik

Doa Agar Orang Yang Membenci Kita Menjadi Baik, Ini Penjelasannya | Tidak kira betapa baik sikap kita terhadap orang yang membenci, ia akan dianggap negatif dan sebaliknya apa yang kita lakukan di mata orang yang suka kita akan kelihatan baik.

Ada kalanya kita hidup dalam masyarakat dan sosial kita dibenci atas sebab-sebab asas atau kerana orang itu tidak menyukai sifat kita.

Ia benar-benar tidak selesa untuk mempunyai apa-apa yang kita lakukan pasti akan dilabel negatif, walaupun apa yang kita lakukan tidak menyakiti dia sama sekali. Bacalah doa berikut supaya orang yang membenci kita seperti itu.

Di mana sahaja anda memanggil heters, anda sentiasa benci, tetapi ada juga keadaan di mana anda hanya boleh berdoa apabila anda menghadapi masalah seperti ini. iaitu, orang yang kita sayangi membenci kita separuh mati. doa adalah sama Doa Apabila dibenci oleh orang

ALLAAHUMMA LAA YA’TII BILHASANAATI ILLAA ANTA, WA LAA YUDZHIBU BISSAYYI’AATI ILLAA ANTA, WA LAA HAULA WA LAA QUWWATA ILLAA BILLAAHI.

Artinya : “Ya Allah! Tak ada yang dapat mendatangkan kebaikan kecuali Engkau! tak ada yang dapat menghilangkan keburukan kecuali Engkau, dan tak ada daya dan kekuatan kecuali dengan pertolongan Allah.”

Dengan mengamalkan doa tersebut niscaya para heters akan berbalik menjadi penggemar, dan orang yang tadinya membenci kita akan berbalik menjadi menyukai kita.

Cara mengamalkan doa. Pada prinsipnya doa ini dapat dibaca kapan saja tanpa ada persyaratan khusus. akan tetapi alangkah baik nya jika dilakukan dengan tatacara berikut ini, agar lebih terfokus dan lebih cepat dampaknya.

Apalagi jika doa ini ditujukan agar orang yang membenci kita berubah jadi suka. Dalam Keadaan suci dari hadas besar maupun kecil,

-Solat hajad 2 rakaat
-Tawasul Kepada Nabi Muhammad
-Istiqfar 100 kali

Baca Doa Diatas 121 kali sambil membayangkan orang yang membenci kita Kirim al fatehah kepada orang yang membenci kita / orang yang kita tuju Setidaknya amalkan amalan doa diatas selama 7 hari berturut-turut, dengan ijin Allah orang yang membenci kita justru berubah menjadi suka dan simpati.

MOHON SUBSCRIBE CHANNEL NASIHAT USTAZ, SEMOGA ADA AMALAN KITA UNTUK HARI INI, JOM BUAT SAHAM UNTUK AKHIRAT

Post a Comment

0 Comments