Petua Dan Cara Mencuci Wajah Dengan Air Beras

MEMANG TERBUKTI…, Hanya Dalam Beberapa Minit Saja Cara Mencuci Wajah Dengan Air Beras” Kulit Jadi Kencang, Keriput Dan flek Hitam Diwajah Hilang Selama-Lamanya | Beras boleh digunakan untuk rawatan kulit.

Adakah anda tahu rahsia kecantikan beberapa super jenis? Ya, mereka membersihkan kulit muka dengan air beras sekurang-kurangnya 1 minggu sekali. Oleh kerana itu, mari kita bahas bagaimana beras boleh berguna untuk muka.

Air beras boleh buat kulit cerah dan mengelak jerawat, lubang sisa jerawat, muka terkelupas, serta masalah muka khusus yang lain, terlepas dari jenis kulit kita, jadi kita boleh mencubanya. Masa yang diperlukan untuk membersihkan muka dengan air beras cuma memerlukan beberapa minit sahaja.

Beberapa penyelidik kecantikan menyampaikan apabila waktu kita rajin dengan teratur membersihkan muka dengan air beras,

Jadi melalui cara beransur-ansur kulit akan kelihatan sihat sempurna serta bersinar. Ker! Put dan flek di muka juga melalui cara beransur-ansur bakal berkurang, bahkan juga hilang.

Manfaat lain dari air beras iaitu boleh buat kulit kencang dan kurangkan p0ri-p0ri di muka. Telah kita ketahui apabila beras kaya mineral, vitamin, dan anti-oksidan, sehingga kulit akan jadi fresh serta sihat.

Gunakalah air beras 1 minggu sekali untuk bersihkan muka anda. Adakah anda bertanya-tanya, bagaimana sih langkah membersihkan muka dengan air beras ??, Nah ikutilah beberapa langkah di bawah ini.

Langkah Pembersihan Muka Dengan Air Beras Seperti Berikut.

langkah 1 : Pertama, lengkapkan cawan dengan beras. Nah, langkah pertama ini iaitu membersihkan beras sehingga debu dan k0toran di dalamnya hilang. Sesudah membersihkan beras, bu4nglah air yang ada di dalam cawan beras itu.

langkah 2 : Tambah air fresh lagi pada cawan yang di isi beras tadi, lalu aduk-aduk dengan tangan anda. Nah, sesudah selesai, biarkanlah beras itu terend4m dengan air itu sekitaran 30 minit, sampai nutrisi dari beras masuk ke air.

langkah 3 : Pada masa ini, berikanlah atau 0leskan air beras itu di muka anda. Pij4t lembut muka anda dengan jari-jari. Lakukan sistem ini selama 6 minit.

langkah 4 : Sesudah lakukan langkah 3, bersihkan muka anda dengan air bersih untuk menyelesaikan sistem. Manfaatkanlah tuala kering khas muka dengan lembut sambil men3puk-n3puk kulit muka. Nah, selepas langkah ke 4 ini, kulit muka anda bakal nampak fresh dan bersih.

langkah 5 : Air beras boleh juga buat rambut lebih berkilat. Jika anda mempunyai kulit kepala sensi Tif, bila mahu memakai air beras pada rambut sebaiknya tanyakan lebih dulu dengan doktor.

Sekian Terima Kasih,Dipersilakan share jika bermanfaat untuk anda semua.

Mohon Subscribe Channel Nasihat Ustaz, Semoga Ada Amalan Kita Untuk Hari Ini, Jom Buat Saham Untuk Akhirat

Post a Comment

0 Comments